Refugee Phones tar en paus

Refugee Phones är ett projekt som startades av den ideella organisationen Digital Reliance hösten 2015. I projektet har det delats ut över 8000 smartphones och simkort till människor som flytt till Sverige. Idag är projektet in längre aktivt men sidan finns kvar för att visa på vad som är gjort och vad som är möjligt när vi går tillsammans för att hjälpa andra. 

Stort tack till Tele2, Sony, DHL och PostNord som bidragit till projektet. Tack till alla volontärer som engagerat sig och gett av sin tid och energi.

Har du några frågor om projektet eller vill starta något liknande? Ta kontakt med oss på hello@digitalreliance.org och kika gärna in på vår hemsida för att ta del av våra andra projekt.

Kärlek och respekt!
/Gänget på Refugee Phones


 

“Our phones and power banks are more important for our journey than anything, even more important than food."

För den absoluta majoriteten av jordens alla människor är mobiltelefon och datakommunikation helt avgörande i vardagen. Det gäller inte minst de tusentals människor som just nu är på flykt. För dom är mobiltelefonen det avgjort viktigaste hjälpmedlet för att lyckas med resan bort från krig, hunger och fattigdom.

Få av dagens hjälporganisationer och stater som erbjuder flyktinghjälp har en plan för hur man ska ge människor som är på flykt tillgång till mobiltelefoni. Behovet är stort och varierande – de som kommer kan behöva allt från ett eluttag till mobilladdaren till en helt ny mobiltelefon med fulltankad kontantkort istället för den som kanske försvann ner i havet när gummibåten kantrade.

RefugeePhones är ett obundet volontärinitativ som sedan starten under sommaren 2015 delat ut hundratals kontantkort och mobiltelefoner till människor på flykt. Vår verksamhet bygger på donationer från medmänniskor och samarbeten med telekomoperatörer och mobiltelefontillverkare.